Grillplats

Grillplats

Tankar

Tankar är ett skär med fyr, fiskarby och lotsstation i Öja utanför Karleby stad. Vintertid finns ofta en väg över isen till fastlandet, om isförhållandena det tillåter. Ljusstyrkan är 67 500 candela. Tankar är en av meteorologiska institutets kuststationer, vars väderförhållanden rapporteras i sjörapporterna.

Tankar Ö är 900 meter långt och 500 meter brett. Tankar är ett klippigt skär som var fiskarnas bas redan på 1600-talet. Ända sedan 1700-talet har ön fungerat som fyr- och lotsö.

Hebenetta

Mässkär

Remmargrundet

Ligger utanför kåtölandet och är en klippig ö med låg växtlighet. Övernattningsstugan står öppen var dag för envar och på holmen finns även Grilltak, wc och Roope sopstation. Remmargrundet utgör en lämplig lägerplats vid bl.a. Gäddfiske. Fiskrika platser runtom. Tankar fyrö ligger bara ett stenkast från Remmargrundet.

Kallberget

Kallbergsstugan utgör en landstigningsplats i den yttersta skärgården där man verkligen kan uppleva havets styrka både i storm som stiltje. Där finns en övernattningsstuga, wc och sopstation, grillplats och oftast ved i farstun. På holmen kan man plocka havtornsbär och runtom ön finns verkliga fina spöfiskeplatser för bl.a. öring m.m.

Tolvmansgrundet (Brunos stuga)

Platsen är ett utomordentligt utflyktsmål för familjeutfärd bara för att slappa av en stund i vacker miljö, eller övernatta i skäristugan, eller koka mat på öppen eld i spisen. Platsen har fin simstrand, grill och wc. Ved i lidret. m.m.

Korsskär

Korsskär är en ypperlig landstigningsplats i Larsmo sjön innanför Gertrud. Ganska skyddad för de flesta vindar och en liten vik på östra sidan med flytbrygga. Populär landstig-ningsplats i juni, augusti-september. Utgör ett ypperligt utflyktsmål med skidor om vintern. . Svårt att hitta ett bättre mål för en dagsutfjykt med kanot eller kajak en vacker solig sommardag. Även ett bra ankrings- och övernattningsställe i båt.

Rummelgrund

Rummelgrund är en av våra mest besökta landstigningsställen. Skyddad för de flesta vindar. Barnvänlig sandstrand. Svårt att hitta ett bättre mål för en dagsutfjykt en vacker solig sommardag. Även ett bra ankrings- och övernattningsställe i båt.